+1647-746-7307

Nieuwsbrief

Missionaries in Ecuador

DONATE NOW

Click this text to start editing. This simple title and text block is great for welcome or explanatory text. When writing, try to keep things down to a few lines at a time. Break up your content into different blocks to keep your page interesting.

Click this text to start editing. This simple title and text block is great for welcome or explanatory text. When writing, try to keep things down to a few lines at a time. Break up your content into different blocks to keep your page interesting.

Lees meer over de laatste ontwikkelingen van

Nestor & Donata 

Jedidia & Joshua Duque


Maart, 2017

Kitchener, Canada

Lieve familie en vrienden,


Mutsen, wanten, sjaals, laarzen, en sneeuwpakken…vandaag is het weer -17C! Niet echt een lekker temperatuurtje voor zendelingen in Zuid-Amerika! Maar, al met al genieten we toch heerlijk van de sneeuw en ons plekje in Canada. De kinderen zitten op zwemmen en doen het goed op de Canadese school.

We ervaren de afgelopen maanden als erg waardevol en we willen graag onze toekomstige plannen met jullie delen en hoe we tot die beslissing zijn gekomen.


Toen we Ecuador verlieten voelde ik (Donata) me als een schildpad die maar tergend langzaam vooruit wist te komen. De persoonlijke gebeurtenissen en het vele werk werd echt teveel. Als familie zagen we ernaar uit om tot rust te komen. We zijn zo dankbaar dat die mogelijkheid er kwam! Dat was voor ons al een heel groot wonder.


Wat hebben we tot nu toe gedaan in Canada: genieten! We brengen veel tijd door met de kinderen en familie. Nestor sprak op verschillende plekken, en ik schreef een artikel over de Spiritualiteit onder Quichua vrouwen. Een aantal maanden geleden zijn we een kleine bijbelstudie groep begonnen in Toronto met familie leden. Een aantal nieuw-bekeerden komt nu ook trouw elke zondag. Daar genieten we echt van.

Maar eerlijk gezegd moest ik er het eerste half jaar nog niet aan denken om na het einde van de sabbatical weer terug naar Ecuador te gaan! In januari zouden we een beslissing nemen over onze nabije toekomst. Ik had de sollicitatie voor een PhD-opleiding opgestuurd naar een Universiteit in Amerika, en hoopte vurig dat Nestor en ik daar konden studeren. Toch, diep in mijn hart, wisten we dat we terug moesten naar Ecuador. Allebei besloten we om God te gehoorzamen, en ik belde de Universiteit op om onze sollicitaties te cancelen. Wat een moeilijke keuze! Het gaf mij vrede, maar ik had niet meteen mijn passie voor Ecuador terug. Nestor had er juist helemaal zin in om weer terug te gaan! Een week later daagde Nestor mij uit om samen met hem te gaan vasten. Gelijk de eerste dag kreeg ik vanuit het niets mijn passie voor Zending/Ecuador/Riobamba/SEMILA terug. Het was/is overweldigend! Prijs de Heer! Ik kan het niet echt verklaren, maar ik bloei weer helemaal weer op.

Samen hebben we onze nieuwe visie uitgewerkt. Sommige taken zullen we niet weer op onze schouders nemen. We houden allebei van uitdagingen, en de nieuwe uitdaging zal zijn om de Zendings school in Riobamba te beginnen voor westerse jongeren. Deze opleiding IMC (Intercultural Missions Center) hebben we al helemaal uitgewerkt in een programma van twee jaar.

Ook willen we graag getrouw een nieuwsbrief schrijven!! Jaja, daar ben ik niet zo goed in, maar het is belangrijk!

Inmiddels is Nestor gevraagd om weer de leiding over te nemen in SEMILA, en dat doet hij nu vanuit Canada. Hij heeft zowat dagelijks contact met het team. Als mijn Canadese visa wordt verlengd, dan maken we ons Sabbatsjaar af, en zullen we deze zomer weer terugkeren naar Ecuador. We danken een ieder die voor ons gebeden heeft en bovenal onze Heer die zo goed voor ons zorgt!


Ik heb gemerkt dat wanneer er veel stress is, het moeilijk is om Gods liefdevolle stem te verstaan, maar als je bewust Zijn rust opzoekt, dan heb je helemaal geen ‘groot signaal’ nodig om Zijn wil voor je leven te ontdekken. Opwekking 717 zegt het mooi: “Stil, mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!”


GEBEDSPUNTEN

- We vragen gebed voor ons team in Riobamba.

- Dat we onze tijd goed mogen benutten hier in Canada en dat we er ook van mogen genieten.


DANKPUNTEN:

- We zijn God dankbaar voor het herstellen van onze passie en visie voor SEMILA.

- Dankbaar voor de kostbare tijd die we als gezin met elkaar mogen doorbrengen.

- Jedidia & Joshua mochten het Canadese staatsburgerschap ontvangen. Wat een vreugde! (Nu Donata nog!)


Uit het diepst van ons hart willen we iedere sponsor danken voor de trouwe support!


Lieve groetjes en God’s zegen toegewenst!

Nestor, Donata, Jedidia & Joshua

Juni, 2017

Kitchener, Canada

Velen vragen aan ons: “En hoe vinden de kinderen dat jullie weer teruggaan naar Ecuador?” Tja, een kant-en-klaar antwoord hebben we niet. Vier dagen geleden werden we rond 05.00 uur wakker door het luide snikken van Jedidia. Wat bleek nu? Ze had gedroomd dat haar klas een afscheidsfeestje voor haar had georganiseerd. Toen ze wakker werd realiseerde zij zich dat ze al haar vriendjes en vriendinnetjes enorm zou gaan missen. Ze zal haar zwemlessen, de 'running club' en 'kids club' ook zoveel missen. Daarentegen, kwam ze gisteren met het idee dat ze graag een mooi handbagage-koffertje van haar spaargeld wilde kopen voor haar reis naar Ecuador. Ze ging alvast al haar kleding uitzoeken en legde haar lievelingstrui apart voor Ecuador.


Joshua is 90% van zijn Spaans vergeten!! Samen hebben we hard gewerkt aan het lezen in het engels, en straks gaan we dus weer een hele omschakeling maken. Zodra we teruggaan hebben we nog een maand de tijd om wat bij te spijkeren aan het Spaans. Hij is best zenuwachtig en ziet er tegenop om weer zoveel huiswerk te doen. Aan de andere kant kan hij nit wachten om zijn vriendje Juan Carlos weer te zien, en om weer een eigen kamer te hebben.

Zo hebben we allemaal gemixte gevoelens, maar gelukkig hebben we er allemaal zin in om terug te gaan.


Inmiddels zijn we onze activiteiten in Canada aan het afronden. Begin Januari 2017 zijn we een kleine Spaans-sprekende gemeente begonnen in Toronto. Het diepe verlangen van Nestor was dat zijn eigen familie het Woord van God zou horen. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot ong. 20 personen waarvan een aantal familieleden trouw komt. Het mooiste is dat er tevens een aantal nieuwe bekeerlingen trouw elke week komen, en zelfs vier Chinezen. Een goede vriend van ons en gepensioneerde voorganger zal het werk overnemen samen met een echtpaar. We zijn blij dat we dit mochten doen gedurende onze korte periode hier.

De kerk 'Kitchener Gospel Temple' heeft ons hartelijk opgevangen gedurende deze periode. De kinderen bezochten elke week de Kids Club, en Nestor en ik genoten van de Bijbelstudies, ochtend diensten, en nieuwe vriendschappen. In Juni zal de huiskring die we bezochten een afscheidsfeestje voor ons organiseren. 


Tot slot willen we graag met jullie meedelen dat het VAMOS-project van de VEZ weer een bouwreis naar Riobamba in de planning heeft voor van 10-28 Januari 2018!!! Mocht je je handen uit de mouwen willen steken op het zendingsveld, neem dan voor meer informatie contact op met Willem Achter de Molen of Jogchem Meinema.


Hartelijke groetjes en God’s rijke zegen toegewenst vanuit een zonnig Canada!

Nestor, Donata, Jedidia & Joshua Duque

September, 2017

Riobamba, Ecuador

Het is nu bijna een maand dat we terug zijn op Ecuadoriaanse bodem. Het was even slikken, even wennen, maar vooral was het een vreugde om iedereen weer terug te zien! Vanaf de eerste dag genoten de kinderen volop van het buiten spelen met alle buurtkinderen. Al met al was de overgang meer dan geslaagd! Inmiddels hebben we Jedidia’s kamer volledig veranderd. Ze heeft nu een tienerkamer, en niks geen roze of prinsessen meer.


Dertig sappige sinaasappelen kopen voor 1 Amerikaanse dollar…we kunnen er geen genoeg van krijgen! Deze eerste maand was nogal hectisch. Donata was met name bezig met het schrobben en boenen van elke hoek in het huis. Vele spinnen en beestjes hebben het gelukkig begeven. Ook was zij druk met het inslaan van schoolspullen, uniforms en het kaften van 40 boeken en schriften. Hier is het de gewoonte dat de ouders elk dingetje moet kopen dat je kind zal gebruiken op school, dus van toiletpapier tot paperclips en van groene sokken tot rode stropdas! En alles wordt gecontroleerd.


Nestor heeft zich gelijk weer ingezet op SEMILA. Het team en de studenten verzorgden een heerlijk welkomst-diner voor ons. Wat een zegen om hen weer te zien! Nestor heeft veel tijd doorgebracht met team-vergaderingen. Ook studenten willen graag hun verhaal kwijt aan Nestor.


In de kerk zullen we niet de volledige verantwoordelijkheid op ons nemen. We werken samen met een pastoraal team. De kinderen voelden zich gelukkig gelijk weer thuis in de kinderdiensten. Na de eerste dienst klaagde Joshua “Kunnen we a.u.b. naar huis nu, alle meiden willen mijn vriendinnetje zijn!” Joshua steekt met hoofd en schouders uit boven zijn leeftijdsgenootjes.

Ook in de buurt waar we wonen zijn we warm ontvangen. Ons buurvrouwtje zat met smart te wachten op onze terugkomst en heeft bijna gelijk haar hart aan de Heer gegeven. Ze gaat nu elke zondag mee naar de dienst en bezoekt de bijbelstudies. Ook de 6 buurtkinderen gingen maar wat graag mee naar de Vakantie Bijbel School. Mooi dat we op deze manier ook kunnen uitreiken naar onze eigen buurt.


Natuurlijk hebben we wel heel wat achtergelaten, en missen we allemaal onze lieve vrienden en familie in Canada, USA en Nederland!! De gezelligheid tijdens koffie drinken, de schone straten, de lieve en vrolijke juffen, de leuke winkels, de gemeentes (VEZ, KGT in Kitchener, en Comunidad de Esperanza in Toronto), de bieb, sport, etc. We hebben nieuwe vrienden gemaakt en een nieuwe cultuur geproefd en dit zullen we nooit vergeten. We zijn God dankbaar voor alle momenten!


We willen graag onze gebeds- en dankpunten met jullie delen:

* Dankbaar voor het afgelopen jaar, en onze fantastische reis naar Nederland!

* Dankbaar dat elk lid van ons gezin blij is om weer terug te zijn in Riobamba.

* Joshua: heeft een grote taalachterstand in Spaans dat hem zal belemmeren op school.

* Jedidia: Ook al is ze een hele slimme meid, ze loopt flink achter qua Ecuadoriaans school niveau.

* Bid mee dat een ieder van ons zijn eigen plekje weer zal vinden in alle werkzaamheden en activiteiten.


We bidden jullie God’s rijke zegen toe! Veel liefs,

Nestor, Donata, Jedidia & Joshua

Februari, 2018

Riobamba, Ecuador

Een Wonder & een Drama

Een paar dagen voor de Kerst kreeg ik een telefoontje van een Quichua vriendin. Huilend vertelde ze dat haar nichtje van 7 jaar een ernstig auto-ongeluk had gehad terwijl ze aan het bedelen was voor geld. Nicole kwam wel eens bij ons op de zondagsschool, maar haar ouders kwamen nooit naar de kerk. Ik bezocht haar op de Intensive Care, en het zag er helemaal niet goed uit. Ze was over de auto geslingerd en met haar hoofd op het asfalt gevallen. Ze lag in coma en kon niet meer zelfstandig ademhalen. Spoedig werd ze overgebracht naar de hoofdstad Quito, waar ze gedurende 20 minuten werd doodverklaard. De verpleegsters hadden het laken al over haar gezichtje getrokken, toen haar hartje ineens weer begon te kloppen. Inmiddels had ik een gebedsketting gevormd via de sociale media en onze kerk. Een paar dagen later kwam er beweging in haar vingers, gevolgd door haar benen. Niet veel later werd ze naar huis gestuurd. Ze was nog steeds verlamd in haar boven lichaam, en kon niet praten. Een paar dagen later mocht ik haar bezoeken samen met wat Nederlandse vrijwilligers, en wat zien we?…Nicole komt ons lopend tegemoet in de heuvels, en met een warme glimlach begroet ze ons. Haar spraak, hersenen en spieren functioneren uitstekend! Wat een grote God mogen wij toch dienen! (zie foto Nicole links boven)

Ik mocht haar twee oudere zussen tot de Heer leiden, maar er was nog steeds veel verdriet. Miriam, het 13-jarige zusje van Nicol, lag al 3 maanden in een ziekenhuis in Quito met een beenwond. Terwijl Nicol in deze periode genas, overleed Miriam. Volgens de dokters had ze teveel limoentjes gegeten…! Wat een enorm verdriet.

De moeder vertelde mij “Ik had afscheid genomen van Nicol, en dacht dat ik met Miriam zou terugkeren, maar dit had ik niet verwacht”.

Sinds 2 weken komt Nicol met haar hele familie (moeder & 6 broers en zussen & verscheidene nichtjes en neefjes) naar onze kerk. Samen dragen we de vreugde en het verdriet.


De VEZ over de vloer

Wat hebben we genoten van de grote groep vrijwilligers van de VEZ die ons gedurende bijna 3 weken kwamen bezoeken. 16 mannen en vrouwen hielpen mee in de renovatie van ons gebouw…SEMILA heeft een nieuwe en mooie keuken gekregen! Ook werd er fink gewerkt om een opbergplaats achter onze kerk te maken; twee gastenkamers hebben mooi laminaat gekregen en geverfde muren; het trappenhuis kan nu worden afgesloten zodat vreemden niet zomaar bij de kantoren en slaapzalen kunnen, en een leslokaal is veranderd tot slaapzaal met een directe toegang tot de toiletten. Wat een werk allemaal!

Daarnaast hebben velen hun getuigenis mogen geven in verschillende kerken, verschillende programma’s voor kinderen en bejaarden werden er georganiseerd, en het huisje van een weduwe vrouwtje werd opgeknapt.


Een traantje wegpinken voor het Kinderdagverblijf…

Gedurende 8 jaar mochten we het Kinderdagverblijf “Zaadjes van Hoop” leiden in samenwerking met de overheid. Elke werkdag ontvingen we rond de 50 kindertjes in de leeftijd van 1-3 jaar. Helaas kwam daar abrupt een einde toen we het nieuwe jaar begonnen. Onze zendingsorganisatie had niet alle juridische papieren in orde om samen met de overheid te werken, en daardoor werd het contract verbroken. Het vervelende was dat beide instanties ons hadden vergeten in te lichten over dit besluit!! Dus, van de één op de andere dag kwamen onze kindertjes niet meer, en stonden onze 10 medewerkers op straat. Inmiddels zijn we de klap een beetje te boven, en ik (Donata) heb samen met een aantal VEZ-ers de kindertjes bezocht op hun nieuwe verblijf. Gelukkig hebben ze een mooi en schoon onderkomen gekregen, alhoewel ze niet meer onder een christelijke paraplu zitten. Met de directrice hebben we een goede relatie, dus de deuren staan altijd open om de kinderen en de ouders te bezoeken en te helpen.


Ons gezinnetje

We zijn blij te vermelden dat het een stuk beter gaat met de kinderen op school! Dank jullie voor de gebeden! Beiden scoren ze weer hoge cijfers op hun examens. Het Spaans gaat stukken beter, en daardoor kan Jedidia ook iets sneller haar huiswerk afmaken (i.p.v. 3 uur is ze nu 2 uur bezig elke dag). Joshua zit elke dag op basketbal en speelt veel voetbal met z’n vriendjes. Later wil hij graag voor Real Madrid voetballen ;-)

Carnaval staat voor de deur, en dat bekend “schoolvakantie”! Carnaval betekend voor de meeste Ecuadorianen “familie-bezoeken”, dus wij gaan het weekend naar de zon & familie in Guayaquil.


We willen een ieder bedanken voor jullie betrokkenheid. Jullie vriendschap, berichtjes, gebed, financieel ondersteuning zijn altijd een enorme bemoediging voor ons. Ook willen we hen bedanken die spullen en/of donaties hebben meegeven aan de VEZBouw groep! Dat was fenomenaal! Heel hartelijk dank!

God’s rijke zegen toegewenst,

Nestor & Donata Duque

Juli, 2018

Riobamba, Ecuador

Lieve familie en vrienden,

Een hartelijke groet vanuit een koud Riobamba!! Vanochtend was het notabene 3C, en als je dan al om 07.00uur in de auto zit zonder verwarming, dan is dat best koud.


Laatste schooldag

Gelukkig is het vandaag de laatste schooldag voor de kinderen!!

Wij willen jullie heel hartelijk bedanken voor de gebeden voor de kinderen gedurende dit schooljaar. Ze begonnen met een enorme achterstand in de Spaanse taal, en het huiswerk maken was een ware worsteling, maar…beiden eindigen ze met een gemiddelde van 9.3 voor alle vakken. Wow, echt een gebedsverhoring, en natuurlijk zijn we supertrots op ze.


Donata's werk

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Donata is sinds eind Februari aan de slag gegaan als Academic Dean, en daar ging veel meer tijd in zitten dan verwacht. Leraren uitnodigen, programma’s in elkaar zetten en afstemmen, alle roosters maken voor 9 verschillende programma’s en op verschillende plaatsen in het land, vergaderingen bijwonen, lesgeven, etc. Ze heeft een cursus georganiseerd voor alle leraren van SEMILA over onderwijsmethoden, en het werd een verrijking voor allen. De les was gebaseerd op de methoden van Marlene D. LeFever…een echte aanrader voor Christelijke onderwijzers.


SEMILA benoemd tot Natinale Seminarie van Ecuador

Nestor is druk met zijn doctorale studies gecombineerd met het leiden van SEMILA. Hij moest naar een belangrijke vergadering in Colombia, en daar werd SEMILA officieel benoemd to Seminarie van Ecuador door onze denominatie. Het had aardig wat werk in de voeten, maar we zien het als een enorme zegen voor de studenten en voor SEMILA zelf als instituut. Ook heeft hij verschillende contracten en onderwijsprogramma’s opgezet in verschillende plaatsen. Zo begonnen we een zaterdag-opleiding in het gehuchtje Illuchi, en elke zaterdag komen er 40 Quichua studenten voor de Bachelor en Certificaat opleiding. Hetzelfde geldt voor de miljoenenstad Guayaquil. Een mooie ontwikkeling!


Op naar Nederland!

En nu…nu ben ik samen met de kinderen de koffers aan het inpakken. Want ja, aankomende maandag vertrekken we al naar Nederland. Er staan twee bijzondere taken op de agenda voor Donata. Ten eerste zal ze spreken op de bruiloft van lieve vrienden, en op 15 Juli zal ze spreken in de Vrije Evangelisatie. Wat een uitdaging! We hopen jullie dan te zien!


Lieve groetjes van ons allen,

Nestor, Donata, Jedidia & Joshua 

December, 2018

Riobamba, Ecuador

Lieve familie & vrienden,


Een hartelijke groet vanuit Ecuador! In deze nieuwsbrief praten we jullie graag bij over onze nieuwe plannen en over de toekomst van SEMILA. Ook delen we graag nog wat mooie ontwikkelingen in Riobamba. Verder willen we je alvast hartelijk uitnodigen voor een meet & greet met ons gezin op zondag 27 januari 2019 vanaf 13:00u in VEZ-centrum.


Nieuwe plannen

Al een poosje zijn we aan het bidden en vasten over de vraag of het tijd is geworden om de bedieningen over te dragen aan de mensen hier ter plaatse. Dat is natuurlijk het uiteindelijke doel van zendelingen! We hebben het uitvoerig besproken met het bestuur van SEMILA en we zijn tot de conclusie gekomen dat onze bestuursvoorzitter Guillermo Vasconez het leiderschap zal overnemen. Guillermo is een fijne en wijze man die 20 jaar geleden als Panamese zendeling naar Ecuador kwam. Hij heeft meer dan 18 jaar als supervisor van de Quichua gemeentes gewerkt en heeft zelfs geholpen met de bouw van SEMILA.


Wat gaan wij doen?

Dan blijft de vraag natuurlijk: wat gaan wij doen als zendelingen? Ook hier hebben we veel over gebeden en gesproken met alle betrokken partijen. Samen met ons gezin voelen we ons geroepen om de bediening voort te zetten in Canada!

Wij zullen wel nauw betrokken blijven met het werk in Riobamba. Zo wordt Nestor de nieuwe voorzitter van het bestuur en zal hij een aantal keren per jaar het werk bezoeken.

Waarom gaan we naar Canada? Natuurlijk telt Canada vele christenen en heeft het een goede economie. Maar, onder de Spaanssprekende bevolking is er een grote nood aan kerken. Toen Nestor meer dan 12 jaar geleden vertrok vanuit Canada telde de Church of God 24 gemeentes in Ontario, waarvan er nu nog maar 3 kleine gemeentes over zijn. De toenemende stroom immigranten vanuit Honduras, Venezuela en de Verenigde Staten vergroot de enorme vraag naar christelijke leiders alleen nog maar.


Een Woord van God & een Profetie

Tijdens ons Sabbatsjaar mochten we een gemeente stichten in Toronto, die vandaag de dag nog steeds samen komt. Daar mocht ik een jonge vrouw, genaamd Patricia, tot de Heer leiden. Anderhalf jaar na dat moment - afgelopen zomer- waren we kort in Canada en ik, Donata, zat op een bankje in een klein parkje toen ik ineens Patricia zag zitten op het volgende bankje. Ik twijfelde of het haar wel was, want Toronto telt miljoenen mensen en Patricia woont in een totaal andere buurt, ver weg van dit verscholen park. Terwijl ik naar haar toe liep, vertelde de Heer me heel duidelijk “Zoals ik deze vrouw naar jou bracht, zal ik vele anderen sturen.” Dit was voor mij persoonlijk een hele bijzondere ervaring en tevens bevestiging. Ook mochten we een profetie ontvangen van een zendelinge uit Bolivia. Zij weet niets van onze plannen, en haar profetie bevestigde onze nieuwe start in Canada. Haar profetie kwam erop neer dat we iets dierbaars moesten opgeven, maar dat er een nieuw en moeilijk begin zou komen dat zou uitgroeien tot iets heel moois. Zoals een rups die uitgroeit tot een mooie vlinder.


Alle Organisaties aan Boord

Na deze duidelijke bevestigingen hebben we de stap genomen om alle betrokken leiders mee te nemen in onze overwegingen. Het Internationale bestuur van SEMILA (waar o.a. Jaap van de Poll deel van uitmaakt) staat achter deze ontwikkeling en ook staan zij volledig achter de nieuwe directeur Guillermo Vasconez. Het project VAMOS- de projectsamenwerking tussen de VEZ en SEMILA- gaat in dezelfde hoedanigheid door. Hierdoor kunnen de studiebeurzen aan Quichua-studenten verstrekt blijven worden.

Ook zullen we zendelingen blijven van Zending & Gemeente en van de VEZ (voor de eerste 2 jaar). De start van nieuwe projecten komt niet van de één op de andere dag van de grond, dus we zijn heel blij en dankbaar hiervoor.

We realiseren ons dat dit grote veranderingen zijn. We willen jullie vragen om met ons mee te bidden en om met ons ‘mee te reizen’ naar dit nieuwe zendingsgebied dat God ons heeft toegewezen.


Nieuws van SEMILA

Drie zaterdagen op rij vertrekt Nestor al voor 7 uur ‘s ochtends naar een kleine gemeenschap genaamd Illuchi. Meer dan 45 Quichua studenten wachten in het koude lokaal met dikke jassen en regenlaarzen aan. Toch zijn ze allemaal enthousiast om de lessen te volgen. De studenten hebben allemaal het verlangen om in de kerken en hun gemeenschappen te dienen. De meesten zijn erg arm en velen krabbelen hun aantekeningen in een schriftje. Ondanks hun “simpele” manier van leven, zien we toch enkele krachtige leiders. Zo bedient één student een christelijke Quichua radiozender. Een ander heeft een gemeente met meer dan 1000 leden. Zo is er een oude man die niet kan lezen of schrijven, maar hij heeft meer bijbelse kennis en wijsheid in zich dan alle studenten. We zijn dankbaar voor al deze studenten en ook voor de studenten in de grote steden Quito, Guayaquil, en natuurlijk op onze campus in Riobamba.


Het SEMILA-Team

Op SEMILA, de bijbelschool, loopt het lekker. We werken met een fijn Latijns-Amerikaans team, waarin elk zijn of haar rol goed oppakt. Ook hebben onlangs twee medewerkers hun masterdiploma in Theologie behaald (Via Lee University, USA) en hebben twee andere collega’s studiebeurzen voor een masterprogramma aangeboden gekregen. Dit is een grote zegen en gunstig voor het behouden van de accreditatie van onze bijbelschool.


Gebeds- en Dankpunten:

- Dankbaar dat onze kinderen erg enthousiast zijn over de nieuwe plannen. Jedidia gaat volgend jaar naar de middelbare school en onderwijs is nu eenmaal beter in Canada dan in Riobamba.

- We merken dat de vijand niet stil zit. Soms voelt het of we aan alle kanten worden aangevallen: qua gezondheid, kapotte auto’s, ziekte in het team en van vele vrienden & familie.

- Dankbaar voor Gods bescherming. Kapotte auto’s in het Andesgebergte zijn levensgevaarlijk, net als de wilde taxiritten in Riobamba!

- Bid mee voor een soepele overgang dat waarschijnlijk in maart 2019 zal gaan plaats vinden.

- We zijn dankbaar voor alle mooie jaren in Riobamba en voor alle sponsors en betrokkenen rondom dit werk. We geven God de alle eer en glorie!! Samen met jullie hebben we vele mensen mogen bereiken met het evangelie, vele christenen mogen voorbereiden om hun bedieningen voort te zetten in de meest afgelegen dorpen, en velen mogen helpen in welke vorm dan ook. Wij hopen als gezin dan ook dat we voorlopig nog op onze trouwe sponsors mogen rekenen om ons werk in Canada op te starten.


Samen met de studenten en het team van SEMILA wensen we u gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2019 toe!


Nestor & Donata, Jedidia & Joshua


Nieuws van het TFC

Als ThuisFront Comité van Nestor en Donata zijn wij sinds lange tijd betrokken bij het werk en leven van Nestor & Donata. We zijn dankbaar voor alles wat zij, onder Gods leiding, hebben mogen betekenen voor de mensen in Riobamba en zien de overdracht van SEMILA naar de nieuwe leiders vol vertrouwen tegemoet. Omdat een groot deel van onze taak inhoudt dat we Nestor & Donata en het gezin ondersteunen betekenen de nieuwe plannen ook voor het TFC een verandering.

Wij hebben er unaniem voor gekozen om ‘mee’ te gaan naar Canada en we hopen dat u ook met ons mee gaat en Nestor & Donata blijft steunen in gebed en ook financieel. Donata en Nestor blijven verbonden aan Zending en Gemeente, mocht u daar nu al uw bijdrage naar overmaken dan hoeft u niets te doen.


Meet & Greet

In januari is het gezin Duque een korte periode in Nederland. Tijdens dit bezoek is er gelegenheid om hen te zien en spreken tijdens een meet & greet op zondag 27 januari 2019 tussen 13.00u en 14.30u in het VEZ Centrum, Rieteweg 12, te Zwolle. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Click this text to start editing. This simple title and text block is great for welcome or explanatory text. When writing, try to keep things down to a few lines at a time. Break up your content into different blocks to keep your page interesting.

Click this text to start editing. This simple title and text block is great for welcome or explanatory text. When writing, try to keep things down to a few lines at a time. Break up your content into different blocks to keep your page interesting.

Click this text to start editing. This simple title and text block is great for welcome or explanatory text. When writing, try to keep things down to a few lines at a time. Break up your content into different blocks to keep your page interesting.

Click this text to start editing. This simple title and text block is great for welcome or explanatory text. When writing, try to keep things down to a few lines at a time. Break up your content into different blocks to keep your page interesting.

Click this text to start editing. This simple title and text block is great for welcome or explanatory text. When writing, try to keep things down to a few lines at a time. Break up your content into different blocks to keep your page interesting.

Click this text to start editing. This simple title and text block is great for welcome or explanatory text. When writing, try to keep things down to a few lines at a time. Break up your content into different blocks to keep your page interesting.